MotoModTR,Türkiye'nin Motorola'da tek adresi!

Reply

Android cihazlar için dns ayarları, Yasaklı siteler için

« Older   Newer »
view post Posted on 18/10/2010, 17:31           Quote
Avatar

Xoom,Atrix,Ps4

Group:
Administrator
Posts:
2,221
Reputation:
0
Location:
Istanbul / Besiktas

Status:


Yasaklı siteleri girmek için aşağıdaki seçenekleri belirttiğim gibi değiştirmeniz yeterli olacaktır:

1- Statik IP kullan: İşaretleyin.

2- IP adresi: ağa bağlı diğer aygıtlarla çakışmayacak bir ip atayıp elle. misal "192.168.2.251"

3- Geçit: kablosuz ağın bağlı olduğu modem ip'si, genelde 192.168.2.1 olur varsayılan olarak. değilsede yine o modeme wi-fi ile bağlı bir bilgisayarın ağ bağlantısı detaylarından öğrenilebilir.

4- Ağ maskesi: Yine wifi'ye bağlı pc'den ağ bağlantısı detaylarında görebileceğiniz "ağ maskesi" kısmındaki ip'yi yazın ki bunun varsayılanıda 255.255.255.0 olur.

5- DNS 1 ve DNS 2: Standart DNS ayarı, bunlara bilgisayarlara girdiğiniz gibi OpenDNS veya Google Public DNS ip'lerini girebilirsiniz(208.67.222.222/220 veya 8.8.8.8-8.8.4.4 gibi).


Diğer bir seçenek ise play store'da bulunan Set DNS programıdır.

Set DNS

Set DNS programı kullanmak için cihazınızda root yetkisi olması gereklidir.

bunlardan sonra harici youtube uygulamasından ziyade direk tarayıcı'dan youtube ve diğer yasaklı sitelere rahatlıkla erişebilirsiniz... tarafımdan Milestone ve XT720 üzerinde denenmiştir ;)) Xoom` da dahil tabiki :-)

Edited by dogangoxel - 28/5/2012, 02:24

icolifempowered


Xoom(Wifi) , Droid maxx
Ps4
Psn:GoXeL1903


I Don't Droid Does

 
PM Email  Top
view post Posted on 18/10/2010, 20:49           Quote
Avatar

RAZR XT910

Group:
Administrator
Posts:
9,662
Reputation:
+2
Location:
Istanbul

Status:


İşte olay bu başkan, işe yarayacak bilgi diye buna denir. Sağolasın.

j2LBPD3
Yardım ve sorularınız için özel mesaj atmayın, cevaplanmayacaktır.
Yeni konu açmadan önce ilgili konuları inceleyin.
İyi forumlar.

 
PM Email Web  Top
view post Posted on 20/10/2010, 09:12           Quote
Avatar

Xoom,Atrix,Ps4

Group:
Administrator
Posts:
2,221
Reputation:
0
Location:
Istanbul / Besiktas

Status:


Bir kez dns ayarını girdikten sonra ikinci sefer sormuyor ! İşyerinde dns ayarı kullanıp youtube açtı eve geldiğimde aynı dns ayarı ile youtube girdim :thumb_yello.gif:

icolifempowered


Xoom(Wifi) , Droid maxx
Ps4
Psn:GoXeL1903


I Don't Droid Does

 
PM Email  Top
sariugur
view post Posted on 26/10/2010, 14:52           Quote




QUOTE (dogangoxel @ 20/10/2010, 10:12)
Bir kez dns ayarını girdikten sonra ikinci sefer sormuyor ! İşyerinde dns ayarı kullanıp youtube açtı eve geldiğimde aynı dns ayarı ile youtube girdim :thumb_yello.gif:

2. kez farklı wi-fi bağlantıları için ayarlamaya gerek olması %1 ihtimal, çünkü geçit ve ağ maskesi kısımları zaten tüm modemlerde standart kullanılan ip'ler bunlar, elle değiştirilmediği sürece -ki bugüne kadar hiçbir yerde görmedim- varsayılan ip'ler bunlar. onun dışında IP adresi kısmındaki ip'de zaten genelde pek düşünülmicek en son rakamlardan biri, başka ip'lerle çakışma ihtimali baya az, dolayısıyla her ağda bu ayarlar geçerli olur ;))
 
Top
safa016
view post Posted on 9/7/2011, 11:40           Quote




arkadaş xoom da ağ önek uzunluğu istiyor benden o nedir peki ? 32 karakter istiyor :(
 
Top
view post Posted on 9/7/2011, 11:56           Quote
Avatar

Xoom,Atrix,Ps4

Group:
Administrator
Posts:
2,221
Reputation:
0
Location:
Istanbul / Besiktas

Status:


QUOTE (safa016 @ 9/7/2011, 12:40) 
arkadaş xoom da ağ önek uzunluğu istiyor benden o nedir peki ? 32 karakter istiyor :(

Hoşgeldin safa016 ,

Bende şu şekilde ayarlar

Ip adresi 192.168.2.251
Gateway 192.168.2.1
Network prefix lenght Ag uzunlugu 24
Dns 1 8.8.8.8
Dns 2 8.8.4.4

Sende farklı ip adresi olabilir değiştirip denemeyi dene.

icolifempowered


Xoom(Wifi) , Droid maxx
Ps4
Psn:GoXeL1903


I Don't Droid Does

 
PM Email  Top
safa016
view post Posted on 9/7/2011, 12:19           Quote




hoşbulduk hemen deneyip geri bildirim yapıyorum :)

sorun çözüldü teşekkür ederim :thumb_yello.gif: :thumbup1.gif:
 
PM  Top
kkardiyalog
view post Posted on 19/7/2011, 19:56           Quote




QUOTE (dogangoxel @ 9/7/2011, 12:56) 
QUOTE (safa016 @ 9/7/2011, 12:40) 
arkadaş xoom da ağ önek uzunluğu istiyor benden o nedir peki ? 32 karakter istiyor :(

Hoşgeldin safa016 ,

Bende şu şekilde ayarlar

Ipd
Network prefix lenght Ag uzunlugu 24
Dns 1 8.8.8.8
Dns 2 8.8.4.4

Sende farklı ip adresi olabilir değiştirip denemeyi dene.

merhabalar yukaridaki ayarlarda gecen "Network prefix lenght Ag uzunlugu 24" seklindeki kisim nereye. yazilacak ve tirnak icindekinin tamami mi yazilacak....hala ayarlayamadim yaaa:(((

 
Top
view post Posted on 19/7/2011, 21:00           Quote
Avatar

Gelişmiş Modder

Group:
Member
Posts:
1,493
Reputation:
0
Location:
Besiktas, Istanbul

Status:


öyle birşey yazılmıyor arkadaşım, konuyu baştan ve düzgün okuyun.

Rar8ngo

 
PM Email Web  Top
kkardiyalog
view post Posted on 19/7/2011, 21:20           Quote




QUOTE (doganmert @ 19/7/2011, 22:00) 
öyle birşey yazılmıyor arkadaşım, konuyu baştan ve düzgün okuyun.

benim alıntı yaptığım cevaba bakarsanız öyle bir şey yazıldığını görürsünüz....konunun başındaki cevaplarda geçmiyo aşağıda geçiyor bence siz de düzgün okuyun...bakın aynen şöyle denmiş..."Bende şu şekilde ayarlar

Ip adresi 192.168.2.251
Gateway 192.168.2.1
Network prefix lenght Ag uzunlugu 24
Dns 1 8.8.8.8
Dns 2 8.8.4.4"....ben de "Network prefix lenght Ag uzunlugu 24" bu satırı anlamadım.....siz anladıysanız anlatırsanız sevinirim selamlar
 
PM  Top
view post Posted on 19/7/2011, 21:31           Quote
Avatar

Gelişmiş Modder

Group:
Member
Posts:
1,493
Reputation:
0
Location:
Besiktas, Istanbul

Status:


Dostum gördüm zaten ama Sen oraya bakma konunun en başındaki anlatılana bak, Ben daha önce dns ayarı yaptım ve oldu. Format attıgım ıcın sımdı yeni dns ayarı yaptım. En baştakı yazılanı uygularsan doğrusuna ulaşırsın. Selamlar sizede

Rar8ngo

 
PM Email Web  Top
10 replies since 18/10/2010, 17:31
 
Reply