Teknosadan alınan Milestone

Sorular

« Older   Newer »
 
  Share  
.
  1. xaides
        Like  
     
    .

    User deleted


    İyi günler arkadaşlar. Aranıza yeni katılanlardanım umarım yardımınızla bu telefonun tüm özelliklerini çabuk bi şekilde çözeceğim.
    Biliyorsunuzdur; bi kaç gün önce motorolanın milestone ve xt 720 cihazları teknosalarda satılmaya başlandı. Telefonu alma isteğim uzun zamandır vardı (milestone aldım bu arada xt720 değil) fakat istanbul dışında yaşadığım için ve bazı sitelerden almaktan korktuğum için bugünlere kadar beklemek zorunda kaldım. Sanırım sitedeki çoğunluk telefonu yurtdışı çıkışlı olarak kullanıyor. Teknosalarda satılmaya başlamasıyla bu tip sorunları yaşayan kişilerin olacağını düşünerek (belkide ben tam olarak çözemedim konuyu bilemiyorum :) ) bi kaç soru yöneltmek istiyorum:

    1-Öncelikle; sitelerden araştırdığım kadarıyla android işletim sistemli telefonların Türkiyeye girdiğinde telif hakları yüzünden market'e girişleri sorunlu oluyormuş fakat bende dahada ileri düzeyde telefonda market yok. Sitelerde market giriş sorunu yaşayanlar için market enabler gibi programları kullanın denmiş. peki bu programı ben kurdum (root filan diyo ona sonra gelicem) bu programlar sadece markete girişimi sağlıyor? benim gibi telefonunda zaten market olmayan kişilerinde sorununu çözüyormu, çözüyorsa nasıl?

    2-Bu market enabler ve yine benzer işe yarıyan market access programlarını kurdum programları çalıştırmaya çalışınca ise root edilmemiş diyor. Eyvallah root yapalım ozaman diyerek siteyi dolaştım (bu arada bootloder sürümüm 90.78), sitede 5 sn'de root programı var bunun dışında birde Milestone Rooting ve Froyo yüklemek diye bir başlık var (froyo nedir onuda bilmiyorum ya zamanla öğrenicez.). Sorum ise bunlardan hangisini kullanırsak iyibir sonuç alırız ve telefon gayet güzel bir şekilde türkçe karakterleri destekliyor herşeyiyle anlaşılır bi dili var bu rootlama sonucunda bunda bi bozulma olacakmı mesela klavyedeki ş,ç,ğ vb. türkçe harfleri kullanımında veya telefonun komple dilinde bi değişme olacakmı? Ve birde bu rootlama garanti dışı bırakıyormu aleti o kadar bekledik garantili olsun diye telefonu kullandığım 3. gün garanti dışımı bırakıcaz? (Gerçi sorunlarımı halledecekse garanti dışı kalsada yapıcam bunu mecburen bu özellikleri kullanamadıktan sonra, hernekadar V9'umu bozmuş olsamda dokuz senelik C330'um var paşalar gibi konuşturuyor hala, telefonu almazdım ozaman).

    3-appbrain diye bir sitenin ismi geçiyor çoğu yerde. bu siteyi kullanmak istedim net üzerinden, indirme yapmak istediğimde şöyle bir uyarı yapıyor: "your phone is not synced yet. please install appbrain to get the app on your phone". install dediğimizde ise sayfa bulunamadı ibaresi çıkıyor. Telefonu "sync" etmek nedir? bu problemi nasıl çözerim.

    4-Telefonun hafıza kartına çeşitle yerlerden uygun programlar indirsem (bilgisayar üstünden) bunları çalıştırmak içinde root etmek şart, değil mi?

    Buraya kadar okuyup gelen arkadaşlara bile şimdiden çok teşekkürler.
     
    .
203 replies since 19/10/2010, 10:53   4096 views
  Share  
.