Open recovery & ROOT

For Android user

« Older   Newer »
 
  Share  
.
  1. dogangoxel
        Like  
     
    .

    User deleted


    Merhaba arkadaşlar ,

    Bu konumuzda open recovery ve root hakkında size detaylı bilgi vereceğim.

    Root nedir ?

    Root linux sistemlerindeki en yetkili kullanıcı anlamına gelmektedir.Bunu windows işletim sistemlerinde administrator olarak biliyoruz.Root işlemi yapmak cihazınızda modifikasyonlar ve tam kontrol sağlamak anlamına gelmektedir.Root işlemini yaptıktan sonra sisteminize "superuser" adında bir program yükler ve istediğiniz programlara bunun aracılığıyla yetki verirsiniz.

    Uyarı! Root işlemi, genelde sorunsuz ve basit bir işlem olsa da, her standart dışı modifikasyonda olduğu gibi, deneyimsiz ve dikkatsiz iseniz telefonunuza kalıcı olarak zarar verme ihtimali vardır.Lütfen yazılanları dikkatli okuyup kurallara uyun.

    Root işlemi size sistemin izin vermediği çoğu konuyu yapabilmenizi sağlar.Örnek : Sistem üzerinde istemediğiniz ve kaldırmak istediğiniz bir uygulama var bunu cihazınızı root ederek yapabilirsiniz.

    Milestone cihazınızı root yapmak istiyorsanız 5 sn cihazınızı root eden Universal androot uygulamasını cihazınıza kurun ve " Go to root " seçeneğini tıklayın.Cihazınızı root ettikten sonra isterseniz 550 mhz olan hızını 1.2 Ghz kadar çıkartabilirsiniz.Bunun için Marketden milestone overclock yazılımını indirebilirsiniz.

    UniversalAndroot-1.6.2-beta5.apk

    image



    Recovery nedir ?

    Recovey sistem kurtarmak ve diğer bazı sistem açılışından önce yapılması gereken işlemleri yapmak için kullanılan bölümdür.

    Milestone Recovery moda ulaşmak için

    Cihaz kapalı durumda iken Klavyedeki "X" tuşuna basılı tutarak açma kapama tuşuna basılı tutuyoruz (Ekrana ünlem işareti yanında bir üçgen işareti gelene kadar ) ardından ses açma tuşuna basılı tutarak kamera tuşuna basılı tutarak recovery menüye ulaşıyoruz.

    image

    XT 720 Milestone Recovery moda ulaşmak için

    Cihaz kapalıyken Ses açma tuşuna basılı tutarak açma kapama tuşuna basılı tutup bir süre bekleyin recovery menüye ulaşabilirsiniz.Kamera ve ses açma tuşu + açma kapama tuşuna basılı tutarakda recovery menüye ulaşabilirsiniz.


    Recovery modda cihazınıza backup alabilir , değişik romlar yükleyebilir , klavyenizin tipini değiştirebilir (Örnek : QWERTY iken QWERTZ yapma ) fabrika ayarlarınıza dönebilir ve bunun gibi bir çok şey yapabilirsiniz.

    G.O.T team Recovery menüden bir kaç resim ve v1.04 download linki ,


    www.multiupload.com/ORHI6UI34W


    image
    image

    Linkdeki rar dosyayı sd kartın ana dizinine atın ve recovery menüde apply update zip uygulayın.


    Recovery menüye ulaşmak için cihazınızın root edilmiş olması gerekiyor

    Edited by dogangoxel - 1/3/2011, 21:38
     
    .
24 replies since 27/2/2011, 12:18   2381 views
  Share  
.